Locatie

Locatie

Hoe er geraken

 

Onze woning is gemakkelijk terug te vinden in het dorpje Luc Sur Aude gelegen langsheen de D118 die leidt van Carcassonne naar Perpignan. Luc ligt tussen Limoux en Quillan, net voor het stadje Couiza. Eens je de Bio-bakkerij 'Fournil de Luc' tegenkomt dien je de afslag van Luc Sur Aude te nemen en dan het 2e straatje links (er staat een hydrant op de hoek). Opgelet: sommige navigatiesystemen kennen de Chemin Du Clot nog niet. Je kan dan Route du Haut Village ingeven als alternatief.

9 Chemin du Clot

11190 Luc Sur Aude

       France

België: 0478.52.31.52

France: 06.499.85.875

In de buurt

Ons vakantiehuis is gelegen in een heuvelachtige streek, in de Haute Vallée de l'Aude. Rondom het huis treft men voornamelijk beboste heuvelruggen en wijngaarden aan. De ligging van ons huis is zuidgericht, met in het noorden zicht op de Pech de Luc en de wijngaarden waarvan bij de oogst van de druiven Blanquette de Limoux gemaakt wordt.

 

In de nabijheid kan men wijnboeren of de vele Kathaarse burchten en vestingen gaan bezoeken zoals daar zijn Quillan, Puilaurens, Queribus, Peyrepertuus en vele andere. Ook het pittoresk dorpje Cucugnan, vlakbij de burcht van Queribus is een bezoekje waard. In de zomerperiode kan men de streek verkennen via 'le train rouge' die van Axat tot Rivesaltes rijdt, zeker 's de moeite waard!