Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

ACTIVITEITEN & BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

Katharenland heeft een zeer rijke geschiedenis. Je kan er naar hartelust de sfeer opsnuiven door het bezoeken van de befaamde Kathaarse vestingen of je kan de sportieve toer op gaan en één van de vele mountainbikeparcours of wandelpaden gaan verkennen. Ook aan waterpret geen gebrek: onze zwemvijver met natuurljk water is een droom voor de kids en je kan ook de Aude afvaren met de kayak of raft. In de buurt zijn er verschillende adventure/survival parcours te ontdekken. Aan het dorpspleintje zijn er verschillende petanquebanen voorzien en zelfs vissers komen hier aan hun trekken aan de oevers van de Aude. Nieuw sinds 2017 zijn de aangelegde meren vlakbij Quillan (Parc St-Bertrand) waar kinderen zich volledig kunnen laten gaan met allerhande waterspelen.

 

In de woning vind je ook een map met allerhande toeristische folders en nog veel meer info dan deze beknopte info.

WATERPRET

 

Onze zwemvijver met een zwemgedeelte van 9,5 m lang, 3,2 m breed en 1,3 m diep is een waar waterparadijs voor de kinderen maar ook voor de zwaluwen en andere vogels die zich komen laven aan het chloorvrije natuurlijke water. In de lente moet je het gekwaak van de kikkertjes er wel bij nemen  :-)

 

 

 

 

 

 

WATERPRET 2

 

Buitenshuis kunnen de kids zich amuseren in het Parc de Saint-Bertrand nabij Quillan waar je 2 nieuwe kunstmatige meren aantreft. Meer info op https://baignade-pyreneesaudoises.jimdo.com/

 

 

 

 

 

 

TUINPRET

 

Ons 20 are volledig omheind (1m50) domein beschikt over een speelzone waar de kinderen naar hartelust kunnen ravotten. Er is ondermeer een trampoline, schommels, schuifaf en een zandbakje voor de allerkleinsten.

Ook is er mogeljkheid tot petanque op onze oprit ofwel in het dorpscentrum waar er verschillende banen ter beschikking zijn.

 

WANDELPLEZIER

 

In de regio zijn er verscheidene bewegwijzerde wandelwegen te verkennen. In onze infomap vind je de nodige stafkaarten en kaarten met wandelparcours. Ook kan je meer nuttige  info bekomen op de website

www.rando-pyreneesaudoises.com

 

 

MOUNTAINBIKE

 

In het stadje Couiza kunnen fietsen gehuurd worden bij Thomas Loisirs (www.thomasloisirs.fr) en we beschikken over kaarten met VTT-parcours in de regio. Ook op de website van www.tourisme-limoux-in-aude.fr vind je de nodige kaarten en parcours terug. Meer info op www.vtt-pyrenees.com.

 

 

 

 

VISSEN


De Aude en haar zijriviertjes lenen zich perfect tot het vliegvissen op forel.

Meer info op

* www.garbustecampenoise.com

* www.aappma-quillan.fr

* www.latruiteaxatoise.comCULTUUR

 

De vele prachtige Kathaarse burchten in de streek zijn een echte troef voor onze regio. Zo zijn er Queribus, Peyrepertuus, Puilaurens, Quillan, de cité van Carcassonne en vele andere monumentale vestingen uit de rijk gevulde geschiedenis van de 'Ketters' te bezichtigen. Meer info op www.audetourisme.com of in onze infomap.